74, Elza Enclave, Kaveri Nagar, Horomavu P.O.
560 043
Bangalore
India
sam@yuvalok.org
Bouw van Rehoboth opvangcentrum voor mensen besmet met HIV/AIDS in Bangalore in 2001
Foto's worden opgehaald...
Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Bangalore
Er zijn geen berichten.
Er zijn geen berichten.
Vele ontwikkelingen vanuit het opvanghuis in Bangalore
Dit project heeft zich heel erg goed ontwikkeld. Dit dankzij de vastberadenheid, leiderschap en visie van Radju Matthews, die nog steeds de directeur is van de organistatie 'ACCEPT'.
In de afgelopen jaren heeft het opvanghuis zo'n 6.000 mensen geholpen, waarvan er 760 personen zijn overleden, een gemiddelde van één sterfgeval per dag. Het aantal mensen met aids is licht aan het verminderen, geeft de directeur aan. Achter elke patient staan nog zo'n 5-6 familieleden die ook ondersteuning nodig hebben.
Het aantal beschikbare bedden in het opvanghuis staat nog steeds op 35 stuks, deze zijn bijna altijd bezet. Het gebouw voor de tuberculose patienten wordt ook nog steeds gebruikt wanneer zulke patienten binnenkomen. Echter neemt dit aantal wel af.
Er is sindsdien ook een gebouw neergezet waar nu negen meisjes wonen en in een ander nieuw gebouw worden 13 jongens ondergebracht. Het totaal aantal (wees)kinderen in het opvanghuis staat nu op 19. Een aantal van hen gaat naar de YuvaLok school. Omdat sommige kinderen te oud zijn geworden, hebben ze het opvanghuis verlaten en worden ze nu ondersteund om buiten het compound zelstandig te wonen.
Een andere ontwikkeling binen het project is dat er nu een klein huis is gebouwd met 10 bedden waar oudere mensen opgevangen kunnen worden.
Het opvanghuis is goed onderhouden en is verbetered door de aanleg van een toegangsweg, een waterzuiveringsinstallatie en zonnepanelen. Het project heeft nog steeds voldoende inkomsten om draaiende te blijven. Dit ondanks het feit dat de overheid drie jaar geleden besloot om het opvanghuis niet langer meer financieel te ondersteunen.
Het is een uitdaging om dokteren en verpleegkundigen aan te trekken. Ondanks deze moeilijkheid is het mooi om te zien hoe mannen en vrouwen die naar het opvanghuis komen en een bewuste keuze maken om hun leven te veranderen. Helaas zien we ook gevallen waarin vrouwelijke sekswerkers hun kind die HIV positief is, achterlaten in het opvanghuis en weer terugkeren naar hun oude bestaan. Zo zijn er twee babies waar het project nu de zorg voor op zich neemt.
Op dit moment heeft het opvanghuis wel een oneenigheid met de overheid over een deel van het stuk grond. De overheid heeft het voor 10 jaar aan het opvanghuis geleast, het vernieuwen van dit contract geeft nu problemen.