NL124 | Een dag in De Glind

Geplaatst op 14 aug 2024 - 21:37

Ik (Kaitlin) schrijf vandaag de update.

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn we alweer 9 dagen in De Glind en we maken met elkaar de mooiste avonturen mee. Zo heb ik al twee keer een ochtend mee mogen kijken bij de Wijde Mantel. Echt een hele mooie ervaring. Ook ben ik maandag samen met een groepsgenootje op pad gestuurd. We zijn aan de gang gegaan bij een gezinshuis. Hier zijn we begonnen met schuren en daarna verder met verven. Ondertussen mochten we mooie gesprekken hebben met de mensen van het huis. Sommige verhalen doen echt wel veel met je en zorgen dan ook echt voor kippenvel. Ook onderling is het heel gezellig en fijn. We kunnen samen lachen en huilen en dat is natuurlijk kei mooi. We gaan nog ontzettend genieten van de laatste dagen en gaan er nog wat moois van maken.

Veel liefs, Kaitlin

P.S.: Maureen gefeliciteerd met je verjaardag in het verre Zambia

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.