PA122 | Bergie op en bergie af

Geplaatst op 29 jul 2022 - 10:47

In Marleens geval kwam afgelopen dinsdag al het goede van beneden.....

Het was een heerlijk moment voor haar. Haar bagage kwam aan; de tas was in Parijs blijven staan. Eerst dacht ze nog dat ze helemaal naar beneden moest lopen maar plotseling was Alex er met zijn auto.

Ondertussen is er alweer aardig van beneden naar boven gelopen. Met zakken cement en heul veul zand en kiezels. De stenen gingen met een lijntje. Op de bouw gaat het voorspoedig. De vloer is voor driekwart gestort, de stenen staan op stapels. Morgen starten we met metselen, maar eerst moeten er weer 80 zakken kiezels en 80 zakken zand omhoog worden gehaald.

Het kinderwerk is ook in volle gang. Vijfentwintig  is niet zo'n groot aantal maar je kan wel veel doen. 

Van de groetjes genieten we ook. Hoewel, voor een schrijver bleek het niet geheel duidelijk dat wij in Panama waren want hij vroeg hoe het in Afrika is. Het is geen Afrika maar Midden Amerika. En nee, er zijn hier geen olifanten..

Groeten uit het warme, maar zeer natte, Panama!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.