Nsima

Proef de smaak van Afrika

Dit Afrikaanse bijgerecht staat in verschillende delen van het continent bekend als sadza, ugali, fufu of nsima. Hieronder volgt het recept voor nsima met maïsmeel als basis.

⭐⭐⭐⭐⭐    🕖20-30 min

Dit zijn de ingrediënten:

-              250 gram maïsmeel
-              500 ml water

Bereidingswijze:

1.            Breng het water in een grote pan aan de kook.

2.            Voeg na een aantal minuten al roerend de helft van het maïsmeel toe. Doe dit beetje bij beetje.

3.            Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat het daarna nog een paar minuten doorkoken op middelhoog vuur.

4.            Voeg vervolgens al roerend het overige maïsmeel toe. Blijf net als Florence doorroeren tot er een volledig glad en dik mengsel ontstaat. Voeg eventueel nog wat maïsmeel toe als dat nodig is.

5.            Klaar? Zet het vuur uit, bedek de pan met een deksel en laat de nsima een paar minuten rusten.

6.            Schep net als Florence een aantal porties uit de pan.

7.            Serveer de nsima als bijgerecht naast bonen of groenten. Eet smakelijk!

We willen graag samen met alle servants verandering mogelijk blijven maken en werken aan een gezondere toekomst. Steun jij dit werk?

Doneer