Het project maakte een diepe indruk op me. Vooral om te zien hoe mensen gelukkig en tevreden kunnen zijn terwijl ze in armoede en eenvoud kunnen leven. Verder heb ik iets geleerd over het respecteren en waarderen van andere culturen. Geluk staat daar volledig los van welvaart. In de jaren die volgden ben ik nog tweemaal met World Servants mee geweest. Het laatste project was ik medisch staflid. Tijdens de projecten kan ik me de cultuurbezoeken aan de lokale ziekenhuizen nog goed herinneren. Deze ervaringen waren voor mij een bevestiging om te kiezen voor tropengeneeskunde. Door de projecten heb ik Gods leiding ervaren met als doel om tropenarts te worden.
Sinds januari 2011 wonen we met ons gezin in Masanga, in het Noorden van Sierra Leone en werken daar in een ziekenhuis. Het ziekenhuis staat in één van de armste districten van het land en patienten moeten soms uren reizen om er te komen. Samen met een andere Nederlandse tropenarts proberen we het ziekenhuis draaiende te houden. Het ziekenhuis telt ongeveer honderd bedden en heeft onder meer een afdeling verloskunde, een kinderafdeling en een ondervoedingkliniek. Per jaar doen we duizend operaties, drieduizend opnames en 260 bevallingen. Samen met mijn vrouw coördineren en helpen we bij verschillende bouwprojecten op het ziekenhuisterrein, zoals de bouw van huizen en toiletgebouwen. Hierbij komt de ervaring met World Servants natuurlijk goed van pas.
Voorlopig wonen we nog in Masanga. Wat we hierna gaan doen staat nog open. Hopelijk mag het iets zijn wat verband heeft met tropengeneeskunde en internationale gezondheidszorg.