BO224 | Ameide is terug

Geplaatst op 25 aug 2024 - 11:20

De bagageband was al een poosje overwegend rood als opeens een stoet rode truien de aankomsthal vult. De laatste groep van deze zomer is terug!

Het duurde even voor ook de laatste ruimbagage gevonden was, dus het geduld van het ontvangstcomité werd nog even op de proef gesteld. Toen nog uitgebreid afscheid nemen (waar door de ramen heen tientallen foto's van gemaakt werden) en dan een daverend applaus bij de schuifdeuren van aankomst 4. Ameide is terug!

De verhalen zijn uitbundig en enthousiast. Bolivia was mooi, indrukwekkend en leuk. Twee deelnemers zeggen dat ze eigenlijk meteen wel terug willen. Wie weet... maar nu eerst mee naar huis en douchen!

Met de terugkomst van deze groep zit de projectzomer erop. Ruim zevenhonderd jongeren bouwden aan verandering, ver weg èn in hun eigen levens. Aan het enorme thuisfront achter hen: bedankt voor uw support!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.