MA119 | Eén grote cultuurervaring in Malawi

Geplaatst op 20 jul 2019 - 21:58

In Kamatimba is de cultuurtweedaagse gestart. Als dat geen geen interessant weekend wordt... Een verslag van Jolande en Nadine.

Vrijdag avond om 20:00 is de cultuur 2-daagse gestart in Kamatimba. De 2-daagse werd gestart met het spel Ik Hou van Holland onder leiding van Jelmer en Nadine. De strijd werd gestreden tussen twee teams. Er werden onder andere muziekfragmenten gespeeld op de gitaar, moeilijke woorden gespeld tijdens de spellingsronde en een hele hoop vragen waar de meeste deelnemers geen antwoord op wisten. Het was een geslaagde avond, een blokje kaas erbij was helemaal leuk geweest. (Ofwel we missen kaas.)

Zaterdagochtend mocht er uitgeslapen worden en dat wel tot 7:30. Ook werd er weer lekker gedroomd. Zo is er een deelnemer geweest die gedroomd heeft dat zijn zak drop gestolen werd. Na de GMG en het ontbijt was het tijd om de cultuur 2-daagse weer voort te zetten. De ochtend begon met een vrouwen/mannendag. De vrouwelijke deelnemers hebben de lokale vrouwen verwend met nagels lakken en handcrème. Ook werd er een poging gedaan om onze haren te vlechten. (Zie foto's.) De mannelijke deelnemers en de lokale mannen hebben samen een vuurtje gestookt zonder lucifers en hebben gezien hoe lokaal gereedschap werd gemaakt.

Na wat vrije tijd vertrokken we om 15:00 voor de huisbezoeken. Er zijn zes families uit de community bezocht. Dit heeft indruk gemaakt op de groep. Het grote verschil tussen Malawi en Nederland wordt zo wel heel duidelijk.

Ook hebben we Lars zijn verjaardag goed gevierd. Met veel kaartjes en cadeautjes hebben we de avond afgesloten. Helaas ontbrak er een ingrediënt voor de taart. Hier zullen we dus nog even op moeten wachten.

Morgen staat een kerkbezoek gepland en zullen we in de middag een wandeling in de omgeving maken.

Veel liefs van de groep.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.