[ec114] De bouw is afgerond, op naar het ecotoerisme

Geplaatst op 16 jul 2014 - 05:19

Na het heerlijke ontspannen weekend hebben we de afgelopen twee dagen hard gewerkt op de bouw. De betonvloer is inmiddels af en de buitenmuren van het gebouw staan ook. Aan de voorzijde is een prachtige tekening gemaakt van een cacaoboom met al onze namen erbij.

Vanmiddag hebben we een mooie overdracht-ceremonie gehad. Vele mensen waren gekomen. Na toespraken van partnerorganisaties COCPE en MCCH, onze hoofdleider en de burgemeester konden de voetjes van de vloer met typisch Ecuadoriaanse muziek. We werden getrakteerd op een optreden van een dansgroep en er waren koekjes en cola. De droogvloer die we gestort hebben is al in gebruik genomen. De eerste zakken cacaobonen zijn door Hindrik en een lokale cacaoboer op de nieuwe vloer gestort.

Vanavond hebben we afscheid genomen van de dames die elke dag voor ons koken, en daarna volgde er nog een feestje op het plein naast onze slaaplokatie om ook van de buren afscheid te nemen. Met zang, dans, warme chocolademelk en een zoet broodje sloten we het project in Quininde vrolijk af.

Morgenochtend vertrekken we voor drie dagen ecotoerisme. Wat we precies gaan doen is voor iedereen een verrassing, maar we hopen volop van de natuur en cultuur van Ecuador te kunnen gaan genieten.
 
Bedankt voor alle leuke en lieve berichtjes! De groeten van ons allemaal!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.