BO224 | Tegen de 40 graden...

Geplaatst op 20 aug 2024 - 20:43

Het is warm deze dagen op de bouw. We moeten opletten dat we genoeg drinken, maar die rare Nederlanders weten van geen ophouden en bouwen als een speer!

38 tot 39 graden is best warm op het strandje langs de Lek. In Bolivia is het, zonder een duik in de Lek, extreem warm.

Het is verschrijkelijk heet deze dag. Gelukkig gaat de temperatuur morgen naar beneden. Het gaat afkoelen tot 35 graden!

Ondertussen wachten we op Carlos voor het bezoek aan het ziekenhuis, maar de siësta loopt al meer dan een half uur uit ;-). Een Boliviaans half uurtje. 

Gisteren is er beton gestort op het achterste gedeelte van het gebouw, voor de ringbalk. Zodadelijk gaan we de ringbalk storten aan het voorste gedeelte van het gebouw.

Het sanitairlokaal schiet ook al lekker op, al het leidingwerk zit er in. De muren voor de toiletten en douches worden nu gemetseld, dus ook daar zit flink progressie in. 

Vanmorgen hebben we het football4water programma gehad bij een school die in 2022 is gebouwd door World Servants. Ook de ploeg voor storytelling was vanochtend op pad. Binnenkort delen we het verhaal van de impact van een WS school op de omgeving.

Groet!

Theo

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.