EC119 | Waterpas bijvullen en meer bouwwonderen

Geplaatst op 2 aug 2019 - 04:42

De bouw gaat als een speer. De groep laat zien wat hard werken is. 

De bouw loopt na een moeizame eerste week als een trein. Bouwleider Frans heeft er zo veel vertrouwen in dat hij de bouwplaats aan zijn assistenten overlaat, zodat hij zelf kan genieten van de Ecuadoriaanse cultuur.

Naast hard werken gebeuren er ook dingen op de bouw die misschien niet in een handleiding hoeven te staan, of toch wel? Zo leerde we José de tolk hoe je een waterpas moet bijvullen en kwam er iemand uit de groep achter dat een troffel niet kan drijven.

Onder leiding van Bert ontstaat er achter op het gebouw waar onze dames slapen een heus kunstwerk. Dit alles voor het feestweekend wat ons te wachten staat.

Vanmorgen heeft een groepje deelnemers bij een boer de koeien mogen melken en het proces van het maken van karamelpasta van dichtbij gezien. De boer, met 10 koeien, schrok van het aantal koeien wat onze Martin in Zeeland heeft. Iets meer...

Iedereen is inmiddels op huisbezoek geweest. In kleine groepen gingen we per keer langs 3/4 huizen in plaats van maar 1 huis. Dit zorgde voor goede gesprekken en gevulde magen, want in elk huis kregen de deelnemers wel wat te eten.

Over het eten nog steeds geen klachten. Patat met worst als ontbijt, rijst, kip, hamburger en zelfs aardappelen met gehaktballen! Onze hollandse magen blijven hier tevreden. De lasagne die Hinke met een klein groepje heeft gemaakt viel ook erg in de smaak.

Wij maken ons op voor een weekend vol activiteiten. Morgen (vrijdag) hebben we een dag vol in het teken van cultuur. Samen spelletjes doen, samen eten, samen sporten, samen muziek maken en nog veel meer. Verder gaan we dit weekend naar Santa Rosa en naar Machala. Vanuit daar vertrekken we per bootje naar een eilandje, waar we de hele dag mogen genieten.

Blijven jullie groetjes sturen en blijven jullie in gebed bij ons? We kunnen dit voor de laatste week goed gebruiken.

Tot de volgende update!

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.