ET124 | Update 3 - dag 8 tot dag 10

Geplaatst op 23 jul 2024 - 10:07

Drie indrukwekkende dagen achter de rug, het begon allemaal bij dat bezoek...

Vervolg dag 8
Zoals we al eerder hadden gezegd, ging zaterdag de 3e groep op huisbezoek. We kwamen bij een weduwe die erg dankbaar was voor ons bezoek. Het meest indrukwekkende was dat ze 20 jaar geleden tot geloof is gekomen en toen wij vroegen of ze wel eens teleurgesteld was in God, kon ze niet sneller 'nee' zeggen. Het huis was erg klein als haar kinderen nog bij haar thuis zouden wonen, maar dat was niet het geval. De rest van de zaterdag hebben we genoten van enthousiaste spelletjes!

Dag 9
De eerste zondag hier! Dit hebben we ook gemerkt, toen de luidsprekers van de orthodoxe kerk hier ergens in de buurt vanaf 4 uur 's ochtends al geluid begonnen te geven. Om kwart voor 9 liepen wij de kerk hier op het terrein binnen. We werden overspoeld door de hoeveelheid mensen. Ook spatten de passie en het enthousiasme er vanaf. Er stond namelijk een prachtig koor voor ons. Toch een niveautje hoger dan onze liederen hoor ;) Maaike heeft verteld over 'dare to change the story' met Mozes die veel smoezen vertelde om niet zijn verhaal te veranderen. Daarna hebben wij 3 liederen gezongen. Zo mooi om met z'n allen the blessing te zingen in deze kerk! Ook mochten wij getuige zijn van 3 mensen die tot geloof waren gekomen en belijdenis deden. Later die middag heeft er een volleybaltoernooi plaatsgevonden met de mensen uit het dorp. Het was een fanatieke middag met een spannende strijd.

Dag 10
We hebben gebeden dat de regen 's nachts mag vallen en dat de zon overdag mag schijnen. Dit is ook uitgekomen, wat wel wat minder slaap betekent want 's nachts komt het met bakken uit de lucht. Ook hadden we gebeden dat de bakstenen aan zouden komen. Dit was eveneens gebeurd alleen zijn we het cement vergeten te benoemen... Dus vandaag bestond uit stenen tillen op de bouw. 's Middags kwam het cement wel en hebben we de laadbak uitgeladen, wat betekende dat we met z'n allen in de laadbak terug mochten naar onze locatie! In de middag was onze aannemer er niet. We hebben gewacht met metselen, maar dat hield ons niet tegen om op de bouwplaats te staan. Morgen gaan we de lucht in!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.