GH223 I Akwaaba, welkom in Ghana!

Geplaatst op 1 aug 2023 - 06:37

Wachtend op onze binnenlandse vlucht naar het noorden van Ghana blikken we terug op de reis tot nu toe en onze eerste nacht op Ghanese bodem.

Een reis gaat nooit zonder slag of stoot. In Brussel aangekomen, bleek dat onze vlucht anderhalf uur vertraging had. Na lang wachten, wat minder eten (door de douane) en paspoortenchecks kunnen we dan eindelijk boarden. In het vliegtuig worden verschillende pogingen tot slapen gedaan, wat bij de een beter lukt dan bij de ander. Op dat moment is het nog onduidelijk of we de overstap in Instanbul gaan halen. Daarom lopen we flink door, wat er in resulteert dat we tóch de overstap kunnen halen. Gelukkig werd de ruimbagage overgezet, wat ons een hoop gesleep scheelde. Na een tweede vlucht, dit keer van ruim 6 uur, zetten we dan éíndelijk onze voeten op Ghanese bodem.

In de bus worden we hartelijk ontvangen door Stephen en de directeur van AG Care. We rijden naar ons onderkomen voor vannacht. Daar worden we hartelijk ontvangen met een maaltijd: rijst, pasta, met een pittige saus en kip. We maken ons klaar voor de nacht. Voor de dames betekent dat, dat ze slapen in een heerlijk bed (met deken!) en een eigen badkamer per kamer. Voor de mannen betekent dit dat ze met z’n allen in een kamer slapen, op een matras met een kussen. Na een korte nacht van zo’n 4,5 uur is het weer tijd om op te staan. Op naar het vliegveld in Accra, om de binnenlandse vlucht te nemen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.