GH224 I Kippenvel in de kerk + groetjes terug

Geplaatst op 12 aug 2024 - 08:23

Hierbij een update over onze bijzondere zondag, waarbij wij veel mochten meemaken.

Beste allemaal,

Het begon bij zondagochtend, toen wij om het ernstige tijdstip van 6:15 al gewekt werden. Het was vroeg, geen weekendgevoel voor ons dus :( Maar het was wel voor een mooie gebeurtenis: het beleven van een Ghanese jeugddienst. Na een busrit van 2 uur stopten we, met veel vermoeide hoofdjes, bij een kerk in Tamale. Maar de vermoeidheid bleef niet lang hangen. Na eenmaal binnengekomen te zijn, werden we open ontvangen, en niet zomaar door orgelmuziek; typisch Ghanese muziek, gezongen door de kerkgangers, zorgde voor kippenvel op onze armen. Het keyboard, drumstel en basgitaar zorgden voor een enorm goeie combinatie met het jeugdkoor, die zelfs de stijfste Nederlandse beentjes lieten bewegen. We voelde iets speciaals. Iets van verbondenheid. Het gevoel dat we als 1 kerk God mochten loven en Christus mochten belijden als onze Redder. Na mooie woorden van Ghanese kant, mocht Daan zijn voorbereide woorden uitspreken, met Direk die voor hem een Bijbelgedeelte las. Daar merkte je ook die saamhorigheid en een boodschap die voor ons allen geldt; wees een steen in het Koninkrijk van God, met Jezus als hoeksteen. Samen, als kerk van God. Niet alleen de Ghanezen, niet alleen de Nederlanders. Samen. Samen als kerk, dienen in Gods Koninkrijk. Na deze mooie boodschap was het tijd voor zingen. We zongen ‘Build your Kingdom here’ en ‘My Lighthouse’. 2 liederen die ons samenbrachten en God lieten loven. Dit alles leerde ons veel, ieder voor zich zijn of haar eigen les. En we hopen jullie ook een boodschap mee te geven na onze ervaring: wees samen de Kerk van God. Wees die steen en aanvaard Jezus als De Hoeksteen. Bouw. Bouw op Hem. Laat ons samen een zijn. 

Afsluitend op deze dag laat ik weten dat alles goed met ons gaat en dat we met positieve energie de laatste daagjes ingaan. Samen, als stenen in Gods Koninkrijk.

Met veel liefs en Gods Liefde toegewenst,

Sander (en de gehele groep)

 

Groetjes terug

Judith:
Hi pap en mam, benieuwd naar jullie verhalen uit Corsica en de Polarsteps! Ook naar wat Freek heeft uitgespookt…
Tim en Es, zetten jullie de koffie en gevulde koeken klaar voor zaterdagochtend? Eerst maar eens bijkletsen, zin in!

Hadassa:

Hii Lars, nu al zin in met jou op de bank filmpje kijken en knuffelen met Coco en Nala!
Mams en paps, ik heb ook zin in een knuffel van jullie! Oowh en paps, wat is jou poepscore?

Rosanne:
Hey lieve Sazie,  
Elk groetjesmoment geniet ik van je leuke berichtjes. De eerste 2 weken zijn lekker voorbij dus nog een paar dagen en dan zie ik je weer!! Helemaal zin in want ik mis je. 
Lieve pap, mam en de rest, 
Bedankt voor het lieve kaartje en veel plezier op vakantie. Zin om lekker bij te kletsen, A + M nog gefeliciteerd! 

Marlieke:
Hey heyy, nu een berichtje van mij, we zijn al over de helft, dus ik ben bijna weer thuis. Ik mis jullie wel een beetje en kan echt niet wachten tot ik weer thuis ben en alle verhalen kan vertellen. Liefs Marlieke <3

Nian:
Hey allemaal, hoe is het bij jullie op LBS? Hier in de middel of nowhere gaat het goed en heb zin om jullie weer te zien en m'n verhalen te delen. Love you!! Xx Ni

Ilse: 
Hee lieffies, wat een reis en wat een bijzondere dingen mag ik hier meemaken! 
Ik kan niet wachten om al deze verhalen met jullie te delen. En natuurlijk om naar jullie verhalen te luisteren. Ik hou van jullie lieverds, dikke kus van ils:) 

Sparries
Heehee, we hebben het goed hier! We genieten volop van de mensen hier en wat we allemaal meemaken. Leuk dat jullie zo erg meeleven! We zien er weer naar uit om thuis alle verhalen te vertellen! Groetjes en tot snel!

Van Diestjes:
Beste familie en vrienden, wij hebben het heel erg naar ons zin op deze mooie reis waarin wij bijzondere momenten meemaken. We zien er naar uit om jullie weer snel te zien in Nederland en deze mooie momenten met jullie te delen. Groeten Wouter en Daniël van Diest.

Alexander:
Hé allemaal, hoewel je langzaam aan toch een klein beetje terug gaat verlangen naar de gemakken die we thuis hebben, zou ik alles wat we hier beleven voor geen goud willen missen (behalve het sanitair). Het is echt een heel mooie reis en ik hoop de laatste dagen nog meer mooie verhalen en herinneringen op te doen en deze snel met jullie te delen. Tot snel, Alexander

Timo:
Lieve familie, dank jullie voor de groetjes. Met mij gaat het goed, de natuur is prachtig en ik heb het erg naar mijn zin. Tot snel. P.S.: Ruben dank je voor het beschermen van mijn clash of clans dorp, waag het om mijn 6500 edelstenen te gebruiken.

Daan:
Lieve Julia, pap, mam, Aron en anderen, wat is Ghana een mooi land en wat is deze reis een geweldig avontuur. Ik vermaak me hier uitstekend met alle vrienden en gezelligheid. Maandag is alweer onze laatste bouwdag en woensdag reizen we naar Accra om daar de toerist uit te hangen. Ik heb ook zeker zin om jullie weer te zien en over onze avonturen te vertellen. 
Groeten, Daan

Aron: 
Hallo allemaal, groetjes terug. Veel plezier nog even bij het Gardameer! En voor Jurre: Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! 
Groetjes Aron

Marnix:
Hoi iedereen, Het is echt heel mooi hier en loop te genieten. De groep is ook erg leuk! Maar ik mis jullie ook wel hoor, ik kan niet wachten om erover te vertellen als ik thuis ben. 
Groetjes Marnix

Ewoud, Petra en Lucas:
Lieve Daan, Marit, Loïs, Hens en de rest:),
Heel gaaf hier! De bouw loopt heel goed, interland was superleuk.
Fijne vakantie, HW en succes op het werk voor de anderen!
We missen jullie! Tot zaterdag xxx
Bedankt voor alle verjaardagskaarten die jullie hadden meegegeven☺️

Ruben:
Lieve Lot, wat mis ik jou heel erg. De sterrenhemel hier is echt bizar ik zou er uren naar kunnen kijken met jou. Doe Sam de groeten. Ouders, hopelijk is jullie vakantie leuk. Hier gaat het goed heb zoveel verhalen voor jullie. Tim, heb je al veel pepernoten op ;)
Kusjes Ruben

Reinier:
Lief thuisfront, met veel bloed, (vooral) zweet en tranen schiet dat schoolgebouw wel aardig op hier. Het is hier enorm genieten van zowel de groep als de omgeving. Ik mis jullie enorm en kijk erg uit naar jullie verhalen. Komen jullie me niet te laat ophalen? (Neem melk mee)
Knuffel Reinier

Cherlaine:
Lieve familie, ik mis jullie heel erg en ik hou van jullie. Met mij gaat het goed en het is fantastisch met de kindjes. Bedankt voor alle updates, dat maakt me blij! Het fotoboekje doet me goed en ik kijk er elke avond naar. Ik kan niet wachten om jullie weer te zien. Veel plezier op jullie vakantie en natuurlijk Li en Mel in Marokko. 
Liefs, knuffel, kus van Cherlaine

Esther: 
Lieve Robje, wat mis ik je onwijs zeg. Het is een mooie reis en de safari was onwijs vet! Ik kijk er naar uit om alles met je te delen en je weer te zien. Ik hoop dat het goed met je gaat en je je een beetje vermaakt. Ik lees elke dag je lieve brief en vond je groetjes heel lief. Ik hou van jou!
Liefs en dikke knuffel/kus van Esther
P.S. Geef je je ouders een knuffel van mij :) 

Niels:
Hallo allemaal, ik wil laten weten dat het goed met mij gaat. Alleen mis ik jullie wel erg. Kan niet wachten om weer in Nieuwerkerk aan te komen. Hier gaat alles lekker op zijn Ghanees dus we hebben veel geduld nodig. Bouwen gaat daarentegen wel op Nederlands tempo. Ik heb veel verhalen te vertellen als ik weer terug ben.
En lieve Daisy, wens je vader sterkte en beterschap namens mij!
Met vriendelijke groetjes, Niels

Amber: 
Lieve mama, papa en Juan, ik hoop dat jullie vakantie heel leuk is. Het gaat hier heel goed met mij, ik geniet erg veel van alles wat ik meemaak. We hebben dus toch wel een schaap gekregen als cadeau maar heb hem niet op. Ik hoop dat Juan een beetje lekker heeft geslapen op mijn bed😘. Ik mis jullie erg en ik hou van jullie. Doe de groetjes aan oma en tante Mirjam en stuur dit ook naar Leanne want haar mis ik toch ook wel een beetje. Tot zaterdag. Heel veel kusjes van Amber.

Sander:
Heyhoii allemaal,
Klein berichtje van hier; Ik heb het enorm naar mijn zin hierzo, en ben heel blij met de enorm leuke groep waarmee ik hier zit. Je ziet zoveel hierzo, soms niet te beseffen. Ik moet toegeven dat ik jullie allemaal wel een beetje mis hoor :) Hierbij nog even wat persoonlijke berichtjes: pa en ma, mis jullie heel erg, en stoffen jullie de toetsen nog wel een beetje af? :) Willem, keep up the work, tnx for de updates. Adam, ik mis koalabeer <3. Rest van de fam/vrienden: kan niet wachten om jullie weer te zien. Met veel liefs, Sander

Bart van der Sar
Hallo allemaal, 
Hopelijk was het gezellig met de Amerikanen en was het feestje van opa geslaagd. Slimste mens kijken mis ik wel met jullie. Ik heb het goed naar m’n zin hierzo. Groetjes terug, Bertus

Lean
Hoi vrienden, familie en anderen,
Het is hier erg gezellig en de bouw van de school is erg hard gegaan. Ondanks het extra lokaal wat op de dag van vertrek was aangekondigd, is het einde van het bouwen in zicht.
Ik kijk er ook al wel weer beetje naar uit om jullie te zien, tot snel 👋🏻

Direk
Hey snoesjes, mis jullie toch wel een beetje, bedankt voor jullie groetjes. Kan wel zeggen dat ik in een paar van m'n bijzonderste weken uit m'n leven zit. Ook begin ik al aardig op Geertruida te lijken met m'n zieke baardgroei. En GEFELICITEERD BROERTJES!!!! 

Corstian
Hallo iedereen. Ik moet zeggen dat het aardig goed gaat hier. Ik zit als één van de weinigen niet aan de diarree. Verder verlang ik erg naar mijn eigen bed en toch wel een klein beetje naar avg van moeders. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat. (Voor de fam: Connie is zeker nog niet terug?)
De groeten en tot zaterdag.

Thijn
Hoi knapperds.
Ik houd het gelukkig nog aardig vol hier in Ghana! Al bizar veel bijzondere dingen mogen meemaken, 'k zal mijn best doen dit in detail te vertellen als ik terug ben! Mis thuis en natuurlijk Sjors wel heel erg, ben er zeker van dat ik veel dingen meer zal gaan waarderen :). Oh en lieve Selma, ik kan niet wachten om jou weer te spreken, hou van jou lieffie!
Tot snel!!

Wouter
Ha lieve schatten!
Ik heb het goed hier met alle Nieuwerkerkers in Ghana! Hoe gaat het daar? Kruipt de kleine bonk al rond? Heeftie zn eerste boterham met pindakaas al achter de kiezen? Nog een kleine week, we gaan plezier hebben hier! Ik hou van jullie ❤️

Herman & Maritha
Hallo lieve allemaal! Wij genieten volop hier in Ghana samen met de groep. Dagelijks verwonderen wij ons over alles wat we zien en horen. We kletsen na de reis gezellig bij! Er wordt trouwens door de hele groep dankbaar gebruik gemaakt van de douche die we voorafgaand de reis nog cadeau kregen, fantastisch!
Groetjes ons:)

En van ons allemaal groetjes voor Jaco! We denken aan jullie❤️

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.