MA122 | De bus vertrekt bijna ...

Geplaatst op 2 aug 2022 - 14:29

Hoofdleider Altina belt nog even voor een update terwijl de bus al in zicht is... 

Voordat de groep de projectlocatie gaat verlaten, praat Altina ons nog even telefonisch bij. 

Op zaterdagochtend was het tijd voor lichamelijke inspanning: de hoogste berg werd beklommen. De groep kon kiezen uit drie etappes en bijna iedereen klom mee. Het uitzicht was werkelijk fantastisch. 
in de middag werd op locatie "Wie is de Mol" gespeeld en natuurlijk fijn met elkaar gegeten. 

De zondagochtend stond in het teken van een prachtige en lange kerkdienst. De groep zelf verzorgde de preek en er kwam een speciaal koor dat al zingend en dansend door de kerk ging. Ontzettend bijzonder. 

In de middag was het tijd voor voetbal. Met de kinderen werden de nodige partijtjes gespeeld. Het Nederlandse team won in ieder geval 1 keer met 3-0. Bijzonder was dat de lokale vrouwen ook mee hebben gespeeld! 

Maandagochtend is de laatste bouwdag aangebroken en is het hoogste punt van de bouw gevierd. De vlaggen konden uit; de bouwwerkzaamheden zijn klaar.
In de middag volgde de overdracht waar het hele dorp voor uit is gelopen. Bij deze overdracht was ook een overheidsverantwoordelijke aanwezig die ontzettend onder de indruk was. Volgens hem zullen er per september 2 leerkrachten en een assistent worden aangesteld. Dat zou geweldig zijn! 

Maar goed... de bus rijdt nu voor.... We moeten nu zo'n drie uur rijden over een hobbelige weg... maar dat is het zeker waard want morgen... dan gaan we op safari!!!  

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.