MA122 | We gaan als een speer!

Geplaatst op 21 jul 2022 - 15:21

Hoofdleider Altina belt met een update

Nadat we zondagavond in het donker aankwamen, hebben we maandag even rustig aan gedaan, onze spullen uitgepakt en de omgeving verkend. Dinsdag zijn we begonnen op de bouw en na 2 dagen is het ijzer voor de ringbalk al klaar en staan we al op de steigers! Met behulp van ruim 60 (!) locals gaat de bouw als een speer. Dinsdag zijn we ook gestart met het kinderwerk. Elke dag zo’n 100 kids die het enorm naar hun zin hebben. Daarnaast zijn we ook begonnen met het helpen koken. Dit gaan we vanaf nu elke dag doen. Vandaag staat er voor het eerst een boerderij bezoek op de planning en vrijdag hopen we een lokale markt te bezoeken. We maken het goed! We hebben een mooie slaapplek en mogen gebruik maken van een echt authentieke rieten douche (waarvan het dak er al 2 keer is afgewaaid door de harde wind). De verbinding is helaas wat minder, maar we houden jullie op de hoogte!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.