MA124 | Chillen in cultuureel Chankhazi

Geplaatst op 21 jul 2024 - 15:12

Het weekend is aangebroken en we hebben de top bereikt!

Al de hele week worden we omringd door prachtige bergen en gisteren was het tijd voor een 'easy hike', zo werd ons verteld. 

Natuurlijk al zingend vertrokken we, met goede moed op weg naar de top. Maar al snel kwam er in plaats van gezang, gehijg uit onze kelen, want de easy hike bleek toch niet zo easy.

Het ging enorm steil omhoog, op paden die geen paden waren, maar onder begeleiding van de Malawiaanse leraar en voor nu gids, Inok, bereikten we de top! We genoten van een waanzinnig uitzicht, waarbij een paar deelnemers hebben gezwaaid naar Zambia. 

Allemaal even een fotootje in verschillende groepen. En toen iedereen "cheese" had gezegd, konden we naar beneden. Ook een uitdaging, maar iedereen is nog heel, al hebben sommigen nog wel innig met een boom geknuffeld.

 

In de middag was het tijd voor cultuur! Cultuurleider Stef had samen met projectcoördinator Mussa en MJ allerlei mensen opgetrommeld voor een lokale markt en activiteiten. Zo was er een pottenbakker, iemand die bijlen verkocht en een kledingmaakster. (Met de groep hebben we 42! lappen stof aangeschaft voor op maat gemaakte kleding.) 

Ook stonden er fietsen klaar om een rondje Chankhazi te doen en is er gespijkerpoept. Hollandse cultuur mag niet vergeten worden natuurlijk.

Nu is het zondag en komen we bij van de kerkdienst. Maar daarover later meer.

Nu is het tijd voor welverdiende rust zodat we morgen klaar zijn voor bouwweek nummer twee.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.