MA224 | MALAWI HIKING

Geplaatst op 27 jul 2024 - 13:07

Vandaag geen bouw, maar wel om half 6 opstaan...

Vandaag niet de bouw op, maar om 6 uur een hike. Om half 6 vanochtend opstaan, beetje opfrissen, waterflessen vullen en wat lekkers mee. Vervolgens om 6 uur met ons allen achter op de truck en rijden maar. Een rit die we niet snel zullen vergeten. Waar de Malawianen gewoon stil zitten of staan op de truck, wisten wij niet hoe we ons moesten vasthouden. Lachen, gillen en au roepen, maar daar tussendoor ook volop zingen en genieten van de prachtige natuur in Malawi. Aangekomen bij de berg kon de klim beginnen, in een lange rij op naar de top om te genieten van het prachtige uitzicht. Wat een prachtige morgen hebben we weer gehad en de herinneringen kunnen weer worden opgeslagen of worden vastgelegd in het dagboek. Bij de terugkomst in het dorp had de kok de rijstepap voor ons klaarstaan. Handen wassen, gebed en wederom heerlijk eten met ons allen. Nu voorbereiden op de voetbalwedstrijd die vanmiddag op het programma staat. 
 

En o ja, gisteravond enorm genoten van alle groetjes die waren geplaatst. Dank namens de hele groep!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.