MA224 | Update uit Kantheska

Geplaatst op 3 aug 2024 - 11:11

Bij deze weer een update uit Malawi. Wat hebben weer een paar mooie dagen beleefd met ons allen.

Op het moment van schrijven is het alweer zaterdagmorgen, wat gaat het ineens snel... Natuurlijk ook geen wonder met al die indrukken die we iedere dag weer mogen beleven. Afgelopen donderdagavond hadden we een erg mooi moment rond het kampvuur, de brieven van het thuisfront uitdelen. Wat mooi en waardevol om alle lieve woorden die thuis al voor ons zijn geschreven hier in Malawi te lezen. 

Op de bouw gaat het ook super en boven verwachting. De beide huizen zijn zo goed als klaar. Vandaag gaan we de World Servants logo's op de huizen schilderen en dan is er maandag de oplevering! Ook de latrines zijn bijna op hoogte en kunnen maandag afgebouwd worden. Wat is er samen met de lokale bevolking ontzettend hard gewerkt. Trots op de mensen hier, maar zeker ook erg trots op onze eigen toppers. We hadden het gistermorgen in het GMG over (wie heeft de) leiding en wat fijn dat we mogen ervaren dat onze lieve Heer de leiding heeft, ook hier in Malawi. Met Zijn leiding mogen wij leiding aan onze groep geven en mogen we samen bouwen aan verandering! 

Gistermiddag na het eten in 2 groepen een bezoek brengen aan een boerderij. Ongelofelijk hoe hard de mensen hier op het land moeten werken om aan hun eigen eten te komen en nog wat te verdienen. Bijna alles gaat met de hand, zie de foto's. Ook mochten we het maïs van de kolven halen, wat vervolgens in een erg oude machine gaat om er nsima van te maken, bijna het enige wat ze hier tweemaal per dag eten. (Zal proberen om vandaag ook nog het filmpje van dit proces te uploaden.) Ja tweemaal per dag, vaker eten ze hier niet. Alweer een moment van hoe goed wij het wel niet hebben, zelfs hier in Malawi. De kok vertelt ons dat hij 3 keer per dag een kerstmaal voor ons klaarmaakt. Dan kun je alleen maar dankbaar en stil zijn.

Gisteravond was het dan eindelijk zover en tijd voor de eerder uitgestelde bonte avond. Wat hebben we een geweldige avond met elkaar gehad en wat zijn er fantastische acts gepresenteerd. Zingen, quizzen, etc. Maar vooral veel gelachen. Rond 22.00 uur werd de avond afgesloten en was het alweer de hoogste tijd om naar bed te gaan. Zo laat zijn we nog niet vaak geweest 😉

Vandaag zaterdag 3 augustus een heerlijke rustige dag. Wel staat vandaag op het programma het pannenkoeken bakken. Een dikke 30 flessen pannenkoekenmix bakken. 😀 Gisteren met ons allen afgesproken om alles uit te delen aan de lokale bevolking. Zelf slaan we over om de al eerder genoemde reden over het eten en armoede hier. Verder nog wat kleine dingen op de bouw doen, lekker lezen, kletsen met de bevolking, stukje wandelen of wat dan ook...

Tot zover, ook jullie in Nederland een heel fijn weekend gewenst en tot de volgende update!

Een lieve groet van ons allemaal uit het warme hart van Afrika. 🇲🇼 ❤️ 👋🏻

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.