MY119 | Pannenkoeken, badeendjes en cadeau's

Geplaatst op 30 jul 2019 - 15:14

De tijd gaat veel te snel in Myanmar, lees mee welke avonturen de groep de afgelopen dagen heeft beleeft. 

Lieve allemaal, 

Hier het laatste berichtje vanuit het mooie Mawlamyine. Maandag ochtend hebben we genoten van een extra halfuur slaap. Na een heerlijk ontbijt, zijn we begonnen met het opblazen van ballonnen en alles klaarzetten voor het kinderfeest. Het kinderfeest was één grote chaos, maar wel heel leuk met veel blije gezichtjes. Er werdt biggetje geprikt, medailles geknutseld, met ballen gegooid en bellen geblazen (lees: geprikt). Als afsluiting kreeg iedereen, jawel... pannenkoeken! Na lekker smikkelen, konden we weer een middag knallen op de bouw. De bakstenen vlogen om de oren en er werdt hard geschilderd aan het logo. Aan het einde van de middag werdt er nog geworsteld in het gras, helaas lag daar al een koeievlaai... ‘s avonds werdt er door een paar meiden geoefend op de traditionele Myanmese dans, maar dan wel de makkelijke versie. Dinsdag ochtend werdt door een paar mensen een school bezocht, waarna het tripje onverwacht verlengt werdt. Ze werden lief uitgezwaaid door de tolk, die blijkbaar niet meer mee ging en reden verder met 3 niet Engels pratende locals. Ondertussen werdt voor het laatst kinderwerk gedaan door Stan en Ilse. Op de bouw werdt nog voor de laatste keer geknald. De mensen van het logo hebben overuren gedraaid om het af te krijgen. Om 4 uur begin de overdrachtdienst in de kerk. Er werdt gespeached door Johan, Marinda en onze Myanmese oma. Alle bouwvakkers, tolks en het keukenpersoneel kregen kadotjes van ons. Toen was het tijd om afscheid te nemen. Wij gingen daarna nog naar de bouw om daar groepsfoto’s te maken bij het mooie logo. Na het diner is Johan met Benno in bad geweest. Met badeendjes en al in onze voetenwasplaats. 
Nu moeten we stoppen met schrijven want onze tassen staan te wachten om ingepakt te worden. Tot vrijdag !

Lieve groetjes, 
Mirian, Ilse en de rest van de groep.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.