NL122 | Bonte bouwende beestenboel

Geplaatst op 27 jul 2022 - 21:02

Over hoe vlotten, schapen, figuurzagen en speeddates De Glind bezighouden.

Na een gezellig weekend met allemaal leuke activiteiten begonnen we maandag met de bouw. Nadat de bouw drie keer werd geopend door de deelnemer die niet wist dat hij de jongste was (en hier trouwens nog steeds best wel moeite mee heeft), konden we starten met de eerste klussen. Er is al hard gewerkt de afgelopen drie dagen. In het filmpje een sfeerimpressie van hoe het eraan toe gaat op de bouw. Naast het bouwen is deze week ook het kinderprogramma gestart. Dinsdag hebben een paar mensen meegeholpen met vlotten bouwen. Terwijl Esther en Estia rustig met een kopje thee op het vlot stonden toe te kijken hoe de kinderen aan het bouwen waren, ontpopte Duco zich tot ware knopenmaster en Gerlof zich tot professionele vlottenbouwer. Nadat de vlotten te water waren gelaten, kon de race beginnen.

Dieren lijkt een speciaal thema te zijn tijdens dit project. Vandaag fietste er namelijk een bont gezelschap dieren door De Glind om mee te doen aan de vossenjacht. De kinderen konden zoeken naar een beer, een uil, een vliegende eekhoorn en er waren ook nog schapen te tellen. De safarigids was ook van de partij. De andere vossen waren een hippie, een Indiaan, een Mexicaan en een visser.

Ook zijn deze week de eerste cultuuruitstapjes gemaakt. De helft van de groep is op bezoek geweest bij een gezinshuis. Hier hebben ze gesproken over het werk van een gezinsouder en wat daar allemaal bij komt kijken. Er werd vol passie gesproken over de normen en waarden binnen het gezinshuis en hoe zorgvuldig er wordt gekeken naar wie er binnen het gezinshuis past. Met af en toe een uitwijding naar verhalen over de scheepvaart, was het een inspirerende middag.

Tijdens de avondprogramma’s leren we elkaar nog beter kennen door middel van korte speeddates. Een leuke vraag uit de pot is bijvoorbeeld: Welk spelletje heeft u voor het laatst verloren?

De sfeer zit er lekker in en we kijken uit naar de tweede helft van deze week.

Groetjes Estia en Mark en de rest van de groep.

PS: Jelmer, heb je de confetti al opgeruimd?

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.