NL123 | Bingo! Feest in Geldermalsen

Geplaatst op 27 jul 2023 - 15:35

De dagen vliegen om en er is hier in Geldermalsen en omgeving veel te zien en te beleven. We genieten volop en laten jullie graag meedelen in onze vreugde. 

Nadat de bouw maandag flitsend gestart is met het in elkaar zetten van een zandbak, veel onkruid weghalen, schoonmaken en opruimen, konden we in de avond met elkaar praten over het geloof. Over wat we daarin zeker weten en over de vragen die we hebben. Het was een mooie en verdiepende avond. 

Dinsdag hebben we weer gebouwd - de zandbak is afgemaakt en gevuld, de bankjes in de tuin zijn geschuurd en van een nieuw laagje verf voorzien en het ontwerp voor een muurschildering werd gemaakt. Na het avondeten gingen we naar de Wieken waar we een bingo mochten spelen met de clienten. Dat was een groot feest. We kennen inmiddels als een heel aantal mensen bij naam en het is prachtig om elkaar dan op verschillende momenten weer te ontmoeten. 

Woensdagochtend werd de schelpenmuur in de tuin gerenoveerd, werd een begin gemaakt met het verbouwen van de oude zandbak tot bloembakken en gingen we verder met het ontwerp van de muurschildering. In de middag mochten we wandelen met de bewoners van de Wieken. We haalden 20 mensen bij hun huis op en wandelden naar de haven. Daar picknickten we met onze meegenomen sapjes en cakejes. Toen we de mensen weer thuisgebracht hadden, namen we 20 nieuwe mensen mee en wandelden we nog een ronde. Heel gezellig, zo'n vrolijke stoet van mensen door de straten van Geldermalsen! 

In de avond kon iedereen even uitrusten van de intense middag en de eerste bouwdagen. 

Vanmorgen zijn we naar de Batouwe geweest, een dagactiviteitencentrum voor mensen met een beperking. We kregen een rondleiding en waren onder de indruk van wat de mensen daar doen en wat ze maken. Samen met hen hebben we happy stones geschilderd. Iedereen genoot ervan zijn creativiteit even tot uiting te mogen brengen. 

Nu zijn we weer 'thuis' op de Rietpol en wordt er gewerkt aan de bloembakken en de muurschildering.

We hebben het super gezellig met de groep. Elke avond is het weer een feestje wat er op het menu staat en worden we verrast met een heerlijke maaltijd, gekookt door mensen van de kerk. We kletsen, hebben veel lol en doen allerlei spelletjes. We krijgen van allerlei kanten tips voor extra klussen en leuke activtiteiten die we zouden kunnen doen, dus voorlopig vermaken we ons hier nog prima! 

Tot de volgende update! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.