NL124 | Goed begonnen aan de nieuwe week

Geplaatst op 13 aug 2024 - 22:07

De tweede week van ons project is begonnen.
 

We genieten nog steeds met volle teugen. Er wordt genoten van de goede gesprekken en de mooie mensen. 
 

Maandag zijn we, ondanks de warmte, verder gegaan bij de Wijde Mantel. Het containerhok heeft nieuwe planken en het gongenspel is zo goed als af. Ook in de binnentuin wordt er hard gewerkt. De gezamenlijke buitentafel is geschaafd en er zijn tegels gelegd voor een pad naar het ligplateau. 
In de middag zijn er happy stones beschilderd en in de avond hadden we een avondprogramma met stellingen.

 

Vandaag hebben we meegeholpen met het Vrijetijds Team. Er werden verschillende workshops gegeven, zoals beatboxen en breakdance. Wij hadden de eer om een groepje te begeleiden. En de stormbaan die we 's ochtends (met voldoende zweet) hebben opgezet en uitgetest, werd in de middag gebruikt als afsluiter voor de kinderen. De dag is afgesloten met voldoende ijsjes en een spelletje. 
 

Tot de volgende update! 
 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.