PA122 | Toch geslapen tijdens goeie en inspirerende preek.

Geplaatst op 2 aug 2022 - 14:39

Door omstandigheden een ouderwetse zondagmiddag met spelletjes, lezen en schrijven. Lees verder waarom...

Zondagmorgen was de kerkdienst in onze eetzaal. Dus iets minder lang uitslapen en eerder ontbijten want alle tafels moesten eruit. Toen kon de dienst beginnen. Hij zou eerst drie tot vier uur duren, toen anderhalf uur het werd uiteindelijk twee uur. We begonnen met veel zingen gevolgd door passievol bidden door de Panamese voorgangster. Daarna een bijbel quiz. Toen mocht onze Job voorgaan. Voor hij met de preek begon legde hij uit dat wij in Holland als de preek begint een pepermuntje nemen. Hij liet vervolgens een grote zak pepermunt rond gaan. De meeste Panamezen waren een beet terughoudend met proeven omdat zij al een keer drop geproefd hadden.

Job had een hele goeie preek, Markus 5, over de onreine vrouw. Toch was er iemand die gewoon sliep tijdens de preek (zie foto). Aan het eind werd gezongen en gedanst. Het blijft bijzonder zulke diensten.

In de middag kregen we een echte tropische stortbui. De goot was stuk dus waren er aantal die een heerlijke douche namen. Ook waren de afvoergootjes veranderd in kolkende riviertjes. De stroom viel uit en we hadden geen water meer uit de kraan. Kort maar hevig. Water en stroom was maandagochtend weer hersteld.  Wel zorgde de regen voor een spel- en schrijfmiddag in de eetzaal.

Gelukkig hadden we 's avonds geen stroom nodig want we hadden een kampvuur met gezellige verhalen, wat zingen en Marshmallows.  

Vriendelijke groeten uit het nog steeds gezellige en warme/natte Cerro Cabra

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.