PA124 | Een Olympisch sprintje door de Panama gangers!

Geplaatst op 20 jul 2024 - 06:30

Het was nog maar de vraag of we onze overstap zouden gaan halen, maar door een Olympische topprestatie is het ons gelukt!

Rond 11:00 was de groep compleet op Schiphol. We waren druk bezig alle bagage te verzamelen. Op dat moment kwamen er andere reizigers naar ons toe met een wel heel bijzondere vraag: "zijn jullie een team van de Olympische spelen?" "Nou dat dan weer net niet haha, we gaan op project naar Panama".  Ik moet heel eerlijk zeggen ik snap die mensen wel. Met onze rode shirts  vormen we toch een soort eenheid. En blijkbaar zagen we er topfit en uitgeslapen uit...

Terwijl we op het punt stonden onze bagage in te checken, kregen we het bericht dat er een wereldwijde internet storing is. Ai! En dat precies op onze reisdag. Het is gelukt alle bagage in te checken, en allemaal door de douane te komen. Tijd om richting het vliegtuig te gaan!

Qua tijd was het wat krap door alle omstandigheden rondom de internet storing maar we hebben het gehaald. Éenmaal in het vliegtuig hebben we nog anderhalf uur moeten wachten voordat we de lucht in gingen. 

Goed nieuws: vliegveld Madrid gehaald. Iets minder goed nieuws: nog 5 minuten om onze overstap te halen... "DAT WORDT SPRINTEN!" "JONGENS TEMPO!" "DOORLOPEN!" "RENNNEN, NOG 1 MINUUT!!!!!!" 

Onder leiding van coach Jan heeft de Panama groep toch nog een Olympische prestatie neergezet: met 42 man in de sprint op het vliegveld van Madrid. En geloof mij, met alle zware rugzakken en bouwschoenen is dat zeker een Olympische sprint te noemen. De finish streep werd gehaald in een toptijd. Geluk bij een ongeluk: dit vliegtuig had ook vertraging, dus we konden gelijk doorlopen en hebben de vlucht gehaald!

In het vliegtuig naar Panama City hebben we al snel een maaltijd gekregen zodat onze topsport lichamen goed konden herstellen van deze uitermate spannende sprint. Op het menu stond de keuze tussen pasta of kip. Jum!

Op dit moment schrijf ik de update verder vanuit ons hotel voor de eerste overnachting. We zijn hier met de bus vanaf het vliegveld naartoe gereden, ongeveer 45 minuten. Aangekomen bij het hotel moesten alle tassen weer uit de bus. Terwijl we per twee konden inchecken stond er een maaltijd voor ons klaar: rijst, met doperwten, vlees en een koud blikje frisdrank. Na zo'n 1,5 uur was iedereen voorzien van een kamer. 

Tijd om uit te rusten en te slapen. Morgen gaan we rond 9:30 weer op pad richting ons project! Ik heb van Alex (coördinator) gehoord dat we hier feestelijk worden verwelkomd met dans en zang. Daarover later meer!

Weltrusten!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.