PA124 | Laatste bouwdag en 5 uur lange hike⛰️

Geplaatst op 6 aug 2024 - 20:58

Update van deelnemer Tim.
Vandaag laatste stenen gelegd. En een pittige hike gehad. We hebben ervan genoten! 

Deze keer geen update van Nathan of Elise, maar van Tim. Het was vandaag alweer de laatste bouwdag. Dat was trouwens goed te zien aan onze vermoeide gezichten in de ochtend. Ondanks dat zaten we allemaal weer fris en fruitig aan het ontbijt. 

Vandaag ging echter niet iedereen aan de slag op de bouwplaats. Voor een deel van de groep stond er een mega hike op het programma. Deze was onder leiding van een lokale gids en onze oud militair Jan ;). Op de planning stond een 4 uur durende hike naar de top van een berg. 

Vanaf het begin merkten we al meteen dat dit een warme trip werd. Na een uur gehad te hebben, kwamen we bij een klein huisje aan met wat paarden. Hier hebben we een korte pauze gehad, want de gids moest vragen waar we naartoe moesten. Hij was namelijk de weg vergeten… de laatste keer dat hij de hike gedaan heeft, was 3 jaar geleden…

Na het doorkruisen van een paardenwei, het stappen over schorpioenen en lopen onder spinnen zo groot als onze hand, kwamen we eindelijk aan op de top. Wat hadden we een mooi uitzicht! Tijd om te genieten en als groep een gebed uit te spreken. Een bijzonder en kostbaar moment. Daarna vervolgden we onze weg naar huis door de jungle. We moesten soms letterlijk een pad maken door het hoge gras. Ook hebben we nog 2 luiaards kunnen spotten! Kortom een geweldige ochtend.

Toen we om 1 uur terug kwamen (ja de hike duurde een uur langer dan gepland) was het direct tijd voor lunch. Daarna was het snel ons bouwpak aandoen om nog even te strijden op de bouwplaats! Wat waren we goed bezig. Voordat we het wisten, was onze laatste bouwdag alweer voorbij. We hebben dit met elkaar afgesloten. Oane gaf een prachtige speech en we hebben met elkaar de plekken gezegend en gebeden voor de mensen die betrokken zijn bij dit project. Wat was dat bijzonder!

De avond stond in het teken van schrijven. HEEL VEEEL SCHRIJVEN…. Want al die complimentenboekjes moeten straks vol staan. De een is al wat verder dan de ander, maar iedereen was druk bezig om elkaar te bemoedigen. Dit ging nog door tot laat in de avond en om 10 uur ging het licht uit. Op naar een nieuwe dag vol met leuke activiteiten! Ik kijk er al naar uit!

Oke, dit was het dan! Groetjessss Tim

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.