PA124 | Zondag vol verrassingen

Geplaatst op 22 jul 2024 - 01:26

Opgebouwd door een 84-jarige pastor, een lunch gevolgd door een verrassende middag, laatste dag voor we gaan bouwen.

Goedemorgen, 

 

Onze eerste nacht zit er op. Wat hebben we heerlijk geslapen. Omdat ons lichaam nog erg moet wennen aan het tijdsverschil, waren de meesten om half 6 al wakker. Dus jullie tieners kunnen echt wel vroeg uit bed komen…

 

Tussen half 6 en half 8 hebben de meeste mensen zich heerlijk teruggetrokken. De dag beginnen met de Bijbel, muziek luisteren of lekker in het dagboek schrijven. 

1 ding is zeker: wij genieten allemaal volop. 

 

Na ons heerlijk “Nederlands” ontbijt (brood) met het meegenomen beleg zijn wij vertrokken naar de kerk van onze projectcoördinator Alex.

Alex heeft gevraagd of er ook een aantal mensen zijn die houden van zingen en/of muzikaal zijn. Nu hebben wij meer dan genoeg zangtalent en muzikale mensen! Binnen enkele secondes is er een hele band ontstaan. Deze personen mochten aan het eind van de dienst ook een aantal aanbiddingsnummers zingen. Hier hebben we ontzettend van genoten.  

 

De 84-jarige voorganger die al 47 jaar pastor is in de kerk (Gamboa), een Amerikaan die in het ziekenhuis van de marine werkte, had zich goed voorbereid op onze komst en wist ons zelfs nog dingen te vertellen over Nederland. Hij had bij het kijken van een filmpje op Youtube van Presence (Een bediening van Wim Hoddenbagh) zelf zitten huilen bij het luisteren van het gezang van een aanbiddingslied op het plein in Amsterdam. Hij vond het geweldig wat er allemaal uit Nederland kwam. Zo had hij het over Corrie ten Boom en Pastor Andrew (bij ons bekend als Anne van der Bijl). De vrouw van de pastor heeft Corrie ten Boom nog in levende lijve ontmoet in Amerika. Wat een voorecht! 

 

Aansluitend kregen we een heerlijke maaltijd aangeboden en hebben we Chinees eten gehad (nee babi pangang zat er niet bij).

 

Nu we een gevuld lichaam hadden, was het tijd om van onze laatste vrije middag te genieten. We zijn naar een leuke toeristische plek gegaan waar we een uurtje hebben kunnen rondlopen en genieten van de natuur.

 

Op naar morgen. Eerste bouwdag! We zijn er klaar voor. 

 

Tot morgen! 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.