RW124 | We verlaten Bambiro met een lach en een traan

Geplaatst op 21 aug 2024 - 20:20

De terugweg is ingezet na een prachtige tijd in het o zo mooie Bambiro. Het afscheid ging met een lach en een traan. We zijn alle mensen zo dankbaar voor de fijne tijd! Bij deze de laatste Bambiro update!

Gisteren hebben we onze tijd in Bambiro afgesloten met een feestelijke dag! ‘s Ochtends hadden we het kinderfeest met 254 kinderen, het was een groot succes! ‘s Middags hadden we samen met de lokale bevolking, een aantal voorzitters en de Self Help Group, voor wie we het Fruit Collection Centre hebben gebouwd, een feestelijke ceremonie met rondleiding door het gebouw. We kregen hierbij zelfs een aantal optredens van een lokale, traditionele dans- en zanggroep. Na de ceremonie kregen we bezoek bij onze slaapplek van alle mensen die nauw betrokken waren bij ons project. Samen met hen hebben we een heerlijk maal gegeten dat onder andere bestond uit Nederlandse pannenkoeken. Op het diner volgde een, voor sommigen emotioneel, vaarwel met de mensen die de afgelopen weken voor ons hebben gekookt en schoongemaakt (ja, schoongemaakt, wat een luxe he?) en kreeg iedereen een persoonlijk cadeautje van onze coördinatoren. We hebben de avond met de groep afgesloten met de vragen: wat laat je achter in Rwanda en wat neem je mee naar Nederland? Het was een mooie afsluiting van twee prachtige weken op een fantastische plek.

Vanmorgen om 7 uur stond de bus klaar om te vertrekken terug naar Kigali. Inmiddels zit de busreis van 8 uur er op en zijn we veilig aangekomen bij ons verblijf voor de komende twee nachten. Morgen gaat de wekker zeer vroeg (half vier) en gaan we een dagje Freek Vonk uithangen op safari! Overmorgen snuiven we de laatste uurtjes nog zo veel mogelijk cultuur voordat we ‘s avonds het vliegtuig instappen naar huis.

We zijn enorm dankbaar voor de tijd in Bambiro en gaan nog even volop genieten van het mooie Rwanda! Tot snel!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.