RW224 | Indrukken te oveR

Geplaatst op 22 jul 2024 - 22:31

Na een veelzijdige dag daalt onder toeziend oog van de volle maan de rust neer in Kadasumbwa. Tijd om alle indrukken te verwerken.

We starten de dag met roll eggs en verschillende soorten fruit. Een prima basis om weer een dag flink te knallen op de bouw. Maar eerst GMG, deze keer complimenteren we elkaar. Even denken we dat de bouw langzaam zou starten, vanwege gebrek aan bakstenen, maar als we willen beginnen, arriveert een auto met bouwmaterialen. Niet alleen stenen, maar ook wapeningsstaal. 

Meteen start een ploeg met wapening vlechten voor de pilaren, waarvan we er uiteindelijk tien moeten storten. 

Intussen werken Carina en Anna hard mee in de keuken. Op de muziek van Rammstein stampen ze het deeg voor de lunch ovenklaar. 

Julia, Josianne en Elianne werken hard aan een kinderprogramma voor 300+ kids, niet wetend dat er uiteindelijk ‘maar’ 60’ kinderen komen. Desalniettemin wordt het een geweldige middag, want elk kind is onze aandacht waard!

Voor vier van de acht GMG-groepen staat vanmiddag een huisbezoek op de planning. Gewapend met koekenpan en pannenkoekmix gaan ze op pad. Het wordt een heel indrukwekkende ervaring. Verschillende groepen komen met rode oogjes terug; verhalen van de mensen raken harten. 

Intussen gaat het werk op de bouw gestaag door. Nagenoeg al het metselwerk is op ringbalkhoogte en de eerste drie pilaren zijn gestort. Laurent, de aannemer, is vastbesloten dat het gebouw gebruiksklaar opgeleverd wordt voor ons vertrek. 

Aan tafel delen we de indrukken van de huisbezoeken, presenteert cultuurleider Gepke het cultuurprogramma van de komende weken en wisselen botte beitel en gouden troffel van eigenaar. Tom, die per ongeluk de schoenen van Arjen aantrok heeft nu de beitel en Bas die als een pro tekeer ging op de bouw de troffel. 

De nacht daalt neer, welterusten!

P.s.: rozen zijn rood 🌹

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.