SL124 | De reis naar Sierra Leone kan beginnen

Geplaatst op 16 jul 2024 - 06:45

Voor vertrek wordt de samenwerking al even getest..

Het is nog vroeg als de eerste deelnemers zich melden in Utrecht. Het leidersteam is dan al een tijdje aanwezig voor de laatste voorbereidingen en een warm welkom voor de groep. Vandaag gaat het grote avontuur beginnen. Vanavond hoopt de groep in Magbafth, Sierra Leone aan te komen. Bij aankomst worden alle paspoorten gecheckt en tassen gewogen, zo komt de groep in Brussel niet voor verrassingen te staan.

Nog voor vertrek volgt al de eerste uitdaging. Hoofdleider Monica vraagt de deelnemers in een cirkel te staan op alfabetische volgorde en dat is nog best lastig, want waar begin je dan? Na een paar minuten heen een weer geschuif staat toch iedereen op de juiste plek. Kijk even goed naar degene direct naast je… dit zijn je buddies, handig om in de gaten te houden zodat de groep altijd weet dat iedereen er is.

Cultuurleider Lucas bidt voor een goede reis en daarna is het tijd voor het onvermijdelijke afscheid en een laatste sanitaire stop. Ondertussen komt de bus ook aangereden en is het tijd om alle bagage in te laden. Nog een laatste knuffel en hup de bus in, op naar Brussel, op naar Sierra Leone.

Tot over drie weken!   

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.