SL324 | De laatste bouwdag

Geplaatst op 13 aug 2024 - 18:53

De laatste bouwdag is in zicht. Zal het lukken om het dak erop te krijgen?

's Avonds wordt Pjotr voor zowel de pechvogel als de held van de dag gekozen omdat hij tijdens de interland per ongeluk met de bal een kind omver schoot, maar tegelijkertijd ook heel veel doorzettingsvermogen toonde. Vanavond is het een heldere avond, dus we eindigen met sterren kijken.

Vanmorgen starten we net als elke ochtend met het GMG. Vanmorgen gaat het over geld en hoe we erin staan. Daarna een ontbijt. En vervolgens start onze laatste bouwdag. Vol goede moed gaan we richting de bouw, in de hoop dat vandaag de dakplaten gelegd kunnen worden. Helaas kan dat pas aan het eind van de ochtend. Wel worden we opnieuw bemoedigd en bedankt door dansende en zingende vrouwen en kinderen. Ondertussen wordt er hard opgeruimd. Verder is er het kinderprogramma. Vandaag gaat het over Daniël in de leeuwenkuil. De kinderen knutselen een leeuwenhoofd. Tijdens de lunch krijgen we een nieuw bijgerecht, namelijk een soort bananen en rijstcake in de vorm van een oliebol. Na het eten wordt er opnieuw hard gewerkt op de bouw. Er worden dakplaten aangegeven en planken geverfd om aan het dak vast te maken zodat de regen niet naar binnen kan slaan. Er is zelfs een deel van de groep die tot half 7 door buffelt zodat het dak er voor 2/3 al op ligt. Tijdens het eten werd Jorian gekozen tot pechvogel en Lisanne als held van de dag omdat ze in Lunsar veel schoolspullen heeft gekocht voor de school. Een vrije avond volgt waarbij de meesten in het donker naar de oude school vertrekken om vuurvliegjes te spotten.

De volgende ochtend worden we wakker gemaakt door Mark met het belletje, waarna Sonja en Alike nogmaals bij de jongens slaapkamer het belletje laten rinkelen en jingle bells zingen. Dat wordt hen niet door iedereen helemaal met dank afgenomen, maar wel is ieder goed op tijd wakker. Daarna is er weer GMG, gevolg door het ontbijt. Extra vroeg vertrekt een klein gedeelte richting de bouw, want het dak moet erop. En met succes, want rond 11 uur is het dak dan helemaal klaar. Zelfs kunnen de geverfde plakken aan het gebouw gevestigd worden.

Omdat we morgenvroeg richting Freetown vertrekken, zullen er helaas niet meer zoveel groetjes worden voorgelezen.

P.S.: Mark en Bram missen de paardengroetjes😉

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.