ZA122 | Ze zijn eindelijk aangekomen!

Geplaatst op 2 aug 2022 - 17:00

Collins, directeur van CCAP, deelt goede berichten uit Zambia...

Na een lange maar zeer voorspoedige reis is de groep uit Ten Boer eindelijk aangekomen in Zambia. Het moet toch een bijzonder gezicht zijn geweest op Lusaka Kenneth Kaunda International Airport. Een lange stoet blanke Nederlanders met rode t-shirts een heel veel rode tassen. Gelukkig staat Collins hen al op te wachten met de bussen die hen naar het guesthouse brengen. Ook hij heeft uitgekeken naar de komst van de groep. Om het maar in zijn eigen woorden te zeggen: "Team (Mtelwe) ZA122 has finally landend in Zambia". 

De groep is zojuist aangekomen bij het guesthouse waar ze vannacht verblijven. Tijd voor een warme maaltijd en dan vroeg op bed want morgen staat het laatste stuk van de reis op hen te wachten. Om 4.00 uur vertrekt de bus die hen in 12 uren naar Lundazi brengt. Vanaf daar wordt de reis vervolgd in kleine auto's/trucks om uiteindelijk morgenmiddag in Mtelwe aan te komen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.