ZA123 | Gestrand in Kigali

Geplaatst op 9 jul 2023 - 19:28

Het leven en vooral reizen gaan nooit zoals gedacht/gepland. Ook bij ons. Lees kort even meer over onze huidige situatie.

De busreis van Bennekom naar Brussel Zaventem verliep zeer voorspoedig. De daarop volgende vlucht naar Kigali, Rwanda, deed dat ook. Het was een lange reis en 's ochtends vroeg hadden we een overstap op Kigali International Airport naar Lusaka (hoofdstad van Zambia). Eenmaal ingecheckt bij de gate was het wachten geblazen tot we daadwerkelijk konden boarden. Vijf minuten voor geplande vertrektijd zagen we dat de vlucht met een uur vertraagd was. Een aantal zuchten en steunen verder begonnen we wat spelletjes te spelen om de tijd te doden. Toen het uur voorbij was, hoorden we van RwandAir dat technisch onderhoud langer duurde dan gepland. Toen na drie uur de vlucht nog niet was vertrokken, besloot RwandAir om de vlucht van vandaag te annuleren. Dat betekent dat we gestrand zijn in Kigali. Na verder fantastische service van de luchtvaartmaatschappij zitten we nu in een hotel in Kigali. Morgen, 24 uur later, zullen we alsnog de vlucht naar Lusaka nemen, op hetzelfde tijdstip als gepland stond voor vandaag.

Helaas betekent deze wijziging dat we een dag minder in Lobi kunnen zijn en ook dat onze contactpersoon Moffat de planning enigszins moet omgooien. Met alle deelnemers gaat het verder meer dan oké, morgen een uitgebreid reisverslag. Benieuwd naar ons hotel? Bekijk dan deze pagina maar eens.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.