ZA124 | Hoe men 110 makke leeuwen in een hok krijgt

Geplaatst op 23 jul 2024 - 12:06

Vandaag werd bij kinderwerk aandacht besteed aan het verhaal van Daniel in de leeuwenkuil.

Op de derde dag waarop het kinderwerk draait, stonden Daniel en de leeuwenkuil centraal. Na een uitbeelding van het verhaal (zie foto’s) volgde in twee groepen knutselwerk en sport en spel. De eerste shift was 110 kinderen… de tweede shift hebben we maar niet meer geteld, wel is duidelijk dat er velen zijn. En we hebben hier geleerd: 110 kinderen in een schoollokaal; dat gaat prima. De kinderen luisteren goed naar de leerkrachten (Mary en Kings) en er wordt de tijd genomen voor alles. Het was een mooie ochtend!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.