Hulde aan Dorothy en het kookteam en vorderingen op de bouw.
Uit Nederland kregen we de vraag hoe het eten hier is. Samengevat: beter dan verwacht! En zeker als we bedenken hoe chefkokkin Dorothy en haar team elke morgen om 4:00 opstaan om vuur te maken en dan de rest van de dag bezig zijn met koken. We eten onder meer rijst, rijstepap, pasta, nhisma, gebakken aardappelen en koolsalade. Vlees is er ook, stoofvlees meestal, kip of ‘beef’. Bedankt, Dorothy & kookteam!
De bouw gaat snel! De hoofdmeesterswoning is op hoogte, daar wordt nu gewerkt aan een betonnen latei waar het dak op komt. Dat doen de lokale bouwlieden, wij mogen niet op hoogte werken namelijk. De rechter woning is ook een aardig eind qua metselwerk. Dat leverde een volgend probleem op, namelijk een gebrek aan stenen. Gelukkig is er zaterdag een nieuwe lading stenen ‘gestookt’. Op de foto zie je ze liggen; op stapels, onderin een vuur. Vooraf alles insmeren met leem, dan hout er onder en 24 uur laten branden. Dan weer leem, dan 2 dagen wachten. Een steen die wordt gebakken is dan al handgevormd uit handgewonnen leem en zand en heeft langere tijd in de zon voorgedroogd. De -warme- steenoven blijkt ook een geliefde chillplek van de deelnemers op de koele Zambiaanse avonden (ja; 15 graden vinden wij nu koud! 😁)