ZA322 | Een week vol nieuwe indrukken én verjaardagen!

Geplaatst op 16 jul 2022 - 17:05

Het eerste weekend in Tema-Tema is aangebroken! De groep blikt terug op een mooie week en genoot tijdens een verjaardag van iets anders dan rijst en rijstepap:

De tijd gaat snel... het eerste weekend is een feit. De afgelopen week zat vol met nieuwe ervaringen en verhalen. Voor sommige de eerste keer vliegen, al een hele ervaring op zich. In de lodge in Lusaka konden we dan ook nog even lekker bijkomen van alle eerste impressies van de groep en van Zambia. Na vroeg opstaan en een lange reis kwamen we dan eindelijk aan in Tema-Tema waar de kinderen ons ontvingen.

Na de ceremonie konden we aan de slag met de bouw. We hebben de afgelopen dagen grote stappen gezet. Waarbij op dag 1 de contouren zichtbaar waren, zijn we nu al bezig met de dakconstructie.

De kinderen beginnen de eerste Nederlandse liedjes onder de knie te krijgen. Ze dansen lekker mee op de hokie pokie en de chi chi wa. Ze zijn zo enthousiast dat ze vaak te vroeg zijn en de rest van de dag blijven hangen. Alleen maar super leuk!

We genieten met z'n allen van de samenwerking met de lokale bevolking. Het weer zit mee en we worden goed gevoed door de keuken, zodat we nog sneller kunnen bouwen. Al is het wel fijn dat we af en toe een boterham met pindakaas kunnen krijgen voor het thuisgevoel.

De week werd afgesloten met de eerste verjaardag van dit project, dit hebben we s'middags gevierd met taart en cola. Even iets anders als rijst of rijstepap.

Vandaag vieren we de verjaardag van Irene. De tweede jarige van dit project! Irene is 18 geworden, dus vergeet er niet te feliciteren via de groetjes. Vanochtend zijn we bezig geweest op de bouw om zeker te zijn dat het schoolgebouw straks af is.

Als cultureel uitje zijn we naar de markt van Lundazi. Na een hobbelig ritje achterin de vrachtwagen kregen we een rondleiding door Lundazi. Hierbij kregen we ook een rondleiding over het compound van CCAP met hun guest house, school en kerk. Interessant om te zien wat deze organisatie betekent voor de community.

Nu terug naar Tema Tema in de vrachtwagen waar een heerlijke maaltijd op ons wacht.

Als groep bedanken we jullie voor de groetjes en het meeleven met ons op dit project.

Groeten, ZA322

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.