ZA322 | Geritsel rond de tent

Geplaatst op 28 jul 2022 - 16:23

Zou jij nog een oog dicht kunnen doen in een tentje aan de oever van een rivier vol nijlpaarden en krokodillen? De deelnemers van ZA322 testten het uit in het safaripark.

Wow! Op safari. Gisteren hebben we mogen genieten van de Zambiaanse natuur vanuit een Jeep. We hebben niet de big-5, maar de big-3 mogen spotten: olifant, buffalo & de luipaard. Daarnaast werden we ook verwend met de vele giraffes, reeën en andere mooie dieren.

We begonnen eind van de middag waardoor we een stuk in het licht en een stuk in het donker hebben doorgebracht. Een ervaring die niemand van onze groep ooit nog zal vergeten. De safari was een aaneensluiting van prachtige dieren met de daarbij horende omgeving.

Na de safari hebben we lekker gegeten in de lodge. Dit alles onder het genot van 'brontsende' nijlpaarden op nog geen vijf meter afstand. Bijzonder om zo dichtbij en vooral tussen de dieren te kunnen eten.

Voordat we op safari gingen hadden we in de lodge onze tentjes opgezet aan de rand van de rivier. De rivier lag vol met nijlpaarden en her en der werd ook een krokodil gespot. Het was dan ook een hele bijzondere nacht waarbij iedereen regelmatig gewekt werd door de nijlpaarden of andere dieren die rondliepen door de tuin van de lodge. Dit alles onder de Afrikaanse sterrenhemel. Nog een ervaring die we in onze broekzak kunnen steken.

Na de korte en onrustige nacht zijn we vanmorgen weer vroeg in de bus gestapt richting Lusaka. In de ochtend hebben dan ook velen hun slaap ingehaald in de bus. Vanavond komen we aan in onze lodge in Lusaka om morgen de stad te verkennen voordat we 's avonds terugvliegen naar Nederland.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.