ZA322 | Hoge bezoeken

Geplaatst op 21 jul 2022 - 09:19

Het is een komen en gaan van hoogwaardigheidsbekleders in Tema-Tema. De groep wordt beroemd!

Gisteren stond er ineens een lid van het Zambiaanse parlement, verkozen namens de regio, op de stoep. Ze was van plan om vijf minuten te blijven, maar dat werd bijna een uur. Ze benadrukte het belang van het project en sprak dankbaarheid uit vanwege de komst van de groep. Aan het einde van haar bezoek kregen een aantal vrouwelijke deelnemers een Zambiaanse wikkelrok cadeau. Het hele bezoek werd vastgelegd door een journalist van de Zambiaanse televisie, waar het gisteravond werd uitgezonden. De komst van de parlementariër zegt iets over het goede netwerk van CCAP, die tot op het hoogste politieke niveau contacten kunnen aanwenden om het belang van onderwijs in afgelegen gemeenschappen te onderstrepen.

De parlementariër was nog niet vertrokken, of een van de hoogste functionarissen uit de Zambiaanse kerk kwam langs. Ook hij was geïnteresseerd in het project en wilde persoonlijk kijken hoe de ontwikkelingen in Tema-Tema vorm kregen. Dit weekend wordt het project besproken op de landelijke synode. Ook dat is een voorbeeld van de impact die de komst van een World Servants-groep heeft.

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.