ZA424 | Op naar the middle of nowhere en dan nog twee keer linksaf

Geplaatst op 29 jul 2024 - 16:45

Dit verhaal begint eigenlijk vanmorgen al, toen hoofdleider Jan-Paul de schrik er goed in had zitten. Projectcoördinator Michael meldde namelijk dat er de eerste nacht toch geen matrassen beschikbaar zouden zijn. Bijna alle snoepjes, schone sokken en zonnebrand uit de tassen om luchtbedden mee te kunnen nemen. Gelukkig stuurde Michael al vrij snel "just kidding". Als Jan-Paul de groep toespreekt doet hij de oproep om Michael de komende weken nog even goed terug te pakken. Na ook de serieuze mededelingen en een mooie tekst die Mirthe met ons deelt, is het tijd om afscheid te nemen. Na een hoop dikke knuffels stapt iedereen in de bus. Op naar Brussel! 

De komende weken doet de groep hun best om jullie op de hoogte te houden van hun avonturen. De projectplaatst ligt best afgelegen. Of zoals Jan-Paul zei in "the middle of nowhere en dan nog twee keer linksaf". Een beetje geduld wordt dus op prijs gesteld 😉

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.