World Servants Festival terugblik

Geplaatst op 17 sep 2015 - 14:58

Wil je het World Servants Festival nog een keer herbeleven? Kijk hier!

Het World Servants Festival was fantastisch! Graag kijken we met je terug op een aantal mooie momenten.

De zaterdagochtend: De reünie

Bekijk het welkomstwoord van Willem-Jan van der Ven tijdens het World Servants Festival 2015.

Judith ging met World Servants naar Zambia. Ze vertelt over de Lifeskills training die ze heeft gegeven.

  

Benny van den Berg ging met World Servants als leider naar Malawi. Hij stelde zichzelf de vraag: wat is nu eigenlijk rijkdom? Hij vertelt wat hij tijdens zijn project in Malawi ontdekte.

 

De World Servants-groep die in de zomer van 2015 in Bangladesh bouwde aan huizen voor verpleegkundigen leerden van de Bengalen hoe je snel je kleding schoonmaakt. Bekijk de demonstratie die de groep hiervan gaf.

 

Amy van Weverwijk leerde in Ghana een traditioneel Afrikaans kaartspel. Of was het iets anders? 

Zaterdagavond

Na hun projecten met World Servants wilden Wim en Nienke de Groen aan de slag met hun ervaring. Wim vertelt hoe dat verliep en hoe ze in Ecuador terecht kwamen als zendelingen/ontwikkelingswerkers.

Awardshow

 

 

 

 

 

 

Zondagochtenddienst

Bart vertelt over de kaars die zijn kerk hem meegaf naar Zuid-Afrika

Laura Dijkstra en Inge Zijlstra zongen Oceans in Ethiopië. Dat maakte zoveel indruk, dat ze ook gevraagd werden om het te zingen tijdens de viering van het World Servants Festival 2015.

The Aftermovie

 

 

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.